• Tagterassen

Nydanskeren Jimbuts Kulturforening har indgået et kunstnerisk samarbejde med lydteatret AKT1 om produktion af det nyskrevne stykke, Tagterassen af Xiao Jing(CHN).

Om stykket

Tagterassen udspiller sig i år 2001 i Beijing, Kina.
To unge kvinder, Shanshan og Xiaoyu er klatret op på taget af et sportsstadion, der, i forbindelse med forberedelserne til OL i Beijing 2008, er under ombygning. Her deler de en øl og en cigaret. Mens solen står op, fletter de to pigers overgang fra ung til voksen sig sammen med den måde, Kina forandrede sig på til OL.

Hørespillet er skrevet i november 2019 som en del af en speedwriting workshop på Beijing Fringe Festival i Beijing. Nydanskeren Jimbuts Kulturforening stod for workshoppen i samarbejde med Teater Grob.

Om dramatikeren

Dramatikeren Xiao Jing er født i 1990 i Beijing, Kina og bosiddende i Beijing. Hun er uddannet fra Beijing Normal University i kinesisk litteratur og har haft flere stykker opført på Beijing Fringe festival, Wuzhen-festival, Nanluoguxiang Performing Arts Festival i Beijing, og har desuden turneret uden for Kina på festivaler i Italien og Tyskland.
Hendes stykke Annie er oversat til dansk af Sidse Laugesen og udgivet i antologien, Kinesisk dramatik (2016) på Forlaget Drama.

Hørespillets varighed 36 min.

Kreditliste
Dramatiker: Xiao Jing (CHN)
Oversættere: Jimbut Jun Feng og Gritt Uldall-Jessen
Skuespillere: Hanin Georgis og Laura Skjoldborg
Iscenesættelse: Xiao Jing (CHN) og Niels Erling
Lydscenografi og redigering: Rasmus Juncker
Illustration: MAX GPS (CHN)

Arrangør, producent og fundraising: Nydanskeren Jimbuts Kulturforening

Hørespillet er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Frederiksberg Kommune og S.C. Van-fonden.